Strandsmarkshave, 27/8-2018

Retur

Så har Chico atter været på arbejde som besøgshund for Trygfonden. Inden dagens besøg på Strandmarkshave Plejecenter i Hvidovre havde jeg planlagt et par ting for min onkel, der bor dér.

Han er meget dement på grund af en fremskreden Alzheimer, men det er tydeligt, at han er glad for at møde Chico, som genkender min onkel hver eneste gang.

Udover mødet med hunden spillede jeg et par sange med Ella Fitzgerald, hvor hun blandt andet synger duet med Louis Armstrong. For over 40 år siden var jeg netop med min onkel i Glassalen i Tivoli, hvor Ella optrådte, og han har altid været en stor fan af hende.

I dag så jeg min onkel lyse op i store smil og med tårevædede øjne nød han musikken i store drag. Selv om jeg aldrig kan være sikker, så føltes det, som om han kunne huske eller i hvert kunne mærke nogle meget dybe følelser komme frem.

Mens jeg spillede musikken for min onkel, sørgede jeg hele tiden for, at han havde hunden meget tæt på sig, og det virkede ret naturligt for ham at kæle med Chico, mens musikken vækkede nogle ellers meget fjerne minder.

Billedet er taget, kort inden vi forlod plejecentret.