3/3-2019: Plejecentret Strandmarkshave

Retur

Netop bragt i beboerbladet "Blå Tårn", marts 2019, Plejecentret Strandmarkshave i Hvidovre:

=========

Livsglæde fra besøgshunden Chico

 

Hver mandag formiddag kommer jeg forbi Plejehjemmet Strandmarkshave med besøgshunden Chico for at besøge beboerne i stueetagen.

En af de faste beboere, som Chico altid skal besøge, er Johannes. Også mandag, den 25. februar kigger vi ind, og i det øjeblik, vi træder ind i det rum, hvor Johannes sidder, lyser han straks op i et kæmpe smil, og for en stund ser alle bekymringer ud til at være glemte.

Johannes forklarer det så udmærket selv, ”Jeg bliver så glad, for Chico er en sød hund, og så er han så flot”.

Else, der er gift med Johannes, er også til stede, og hun siger, ”At få besøg af Chico er næsten bedre end medicin. Hunden giver livsglæde til Johannes, der bliver mere rolig og glad på grund af besøget”.

Afslutningsvis understreger Johannes sin glæde ved Chico ved at sige, ”Chico skal komme hjem og blive hos mig. Så kan Per komme og besøge ham”.

Jeg tror nu, at Chico gerne vil med mig hjem, men til gengæld ved jeg med sikkerhed, at næste mandag vil der atter komme en glad og forventningsfuld besøgshund, Chico, til Strandmarkshave.

På en britisk TV-kanal, BBC, så jeg for nylig en udsendelse om den nyeste forskning af hunde. Man har fundet ud af, at når du kæler en hund, så vil blodtrykket og pulsen ofte falde eller i hvert fald stabilisere sig hos såvel dig som hos hunden.

Så kæl du blot Chico alt, hvad du har lyst til.

 

De varmeste hilsner
Per – Chicos menneske